Onderhoud

Ruitenvloeistof

In de winter is het van belang dat u ruitenwisservloeistof met antivries gebruikt. Door deze toevoeging voorkomt u dat de vloeistof, het reservoir, de leidingen en de sproeikoppen bevriezen. Er komt dan geen vloeistof meer uit de sproeikoppen en de ruit kan niet gereinigd worden. Daarnaast zet bevroren vloeistof uit en waardoor de leidingen kapot kunnen vriezen.

Ruitenwisservloeistof
Er zijn 2 typen ruitenwisservloeistoffen:

Ruitenwisservloeistof met antivries, herkenbaar aan de blauwe kleur. Deze variant is bestand tegen zeer lage temperaturen en bevriest niet als het buiten vriest.

Ruitenwisservloeistof met extra reinigend vermogen, herkenbaar aan de gele of roze kleur. Deze vloeistof is niet bestand tegen zeer lage temperaturen onder het vriespunt en wordt vaak zomers gebruikt vanwege overlast van insecten, boomhars en vogelpoep op de voorruit.

Antivries
Als de temperaturen rond het vriespunt komen is het tijd om de ruitenwisservloeistof in het reservoir op te maken en deze bij te vullen met een antivries. U kunt de vloeistof opmaken door de auto op contact te zetten en de sproeifunctie in te houden tot de vloeistof op is. Vul het vloeistofreservoir met antivriesvloeistof en sproei vervolgens 5 seconde lang de ruit met de nieuwe vloeistof. Op die manier zijn meteen de leidingen gereinigd en bent u klaar voor de winter.